Ryggplastik

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Ryggplastik

Behandlingar > Ryggplastik

Ryggplastik

Med åren försämras hudens elastiska förmåga över hela kroppen och detta gäller även huden över ryggen vilket leder till att huden blir mer slapp och hängig. En annan vanlig orsak är efter viktminskning. En ryggplastik är ett effektivt sätt att avlägsna sådan hud och skapa en slätare och mer utsträckt hud över ryggen och dess sidor. Inte sällan kombineras en ryggplastik med en fettsugning då överskottsfett här kan vara svårt att träna bort hos en del individer. Man eftersträvar en harmonisk och estetiskt tilltalande övergång mellan bål, midja och rygg för bästa resultat och varje behandling måste skräddarsys.

Nedan är en bra kandidat för ryggplastik:

  • Kämpar med ryggfett och överflödig hud

  • Har nyligen genomgått en stor viktminskningsoperation

  • Lider av åldersinducerad slapphet i huden

  • Är en icke-rökare

  • Har ett BMI under 30

  • Är vid god hälsa

  • Ha realistiska förväntningar på resultatet av operationen

Fördelar med ryggplastik:

  • Det är en relativt säker procedur med minimala associerade kirurgiska risker

  • Resultaten är nästan omedelbara och de förbättras gradvis under läkningsprocessen

  • Det resulterande ärret kan döljas väl under de flesta behåar eller baddräkter för kvinnor

  • Ta bort överflödig vävnad som rullar över bh-remmen

  • Hjälper till att återfå ditt självförtroende

  • Omformar ryggkonturen

https://erklinik.se/ryggplastik/

Operationen

Vid ryggplastik så finns det två olika ingrepp som kan utföras på ER Klinik, fettsugning för att avlägsna överflödigt fett som samlats på osmickrande platser eller borttagning av överflödig hud. Under operationen görs två separata horisontella snitt längs ryggen och hud så väl som överskottsvävnad mellan dem skärs bort. Snitt görs i området på övre ryggen och kan oftast täckas av BH-band. Det första steget kommer att involvera fettsugning för att ta bort överflödigt fett. För att göra detta sätts en tunn kanyl in, och med sug drar de dessa fettavlagringar från baksidan. När fettsugningen är klar, går man vidare till att avlägsna överflödig hud. Huden kommer att jämnas ut över de nya konturerna innan man bestämmer sig för hur mycket som ska tas bort.

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att patienten kan sova igenom hela operationen.

Återhämtning

Det är helt normalt att uppleva smärta i upp till 2 veckor efter operationen. Detta kan hanteras med receptbelagd medicin beroende på smärtans intensitet.

Under de första 4 veckorna efter operationen rekommenderas det att patienten avstår från ansträngande träning. Lätt fysisk aktivitet har dock en väldigt positiv inverkan på blodcirkulationen och därför skyndar på läkandet av vävnader.

Det rekommenderas att ha på sig löst sittande kläder då de är lättare att ta av och på.

Resultat

Resultat kan ses redan första dagen. Det tar dock tid för den inre svullnaden att lägga sig, för läkningsvävnaden inuti kroppen att mjukna och för huden att anpassa sig till de nya förhållandena. Det kan ta upp till ett halvår tils man kan bedöma resultatet.

Ärrens mognad går olika fort och pågår i åtminstone 2 år. Efter 1 år har de bleknat för de allra flesta.

Resultatet varierar mellan olika individer beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, fettet och bindvävens egenskaper.

Operationstid: Ca 2 timmar

Läkningskontroll: 2 veckor

Bedövning: Narkos

Slutkontroll: 3 månader

Sjukskrivning: ca 1-3 veckor

Pris: från 63 000 kr

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.