Ultra V Plasma pen

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Ultra V Plasma pen

Behandlingar > Plasma pen

Ultra V Plasma pen

Lider du av hängande ögonlock och påsar under ögonen men vill inte lägga dig under kniven? Ultra V Plasma är en säker, effektiv och medicinskt framtagen metod för att icke-kirurgiskt behandla framförallt överflödig hud ovan samt under ögonlock samt flera andra områden. Syftet är att återskapa en vaknare blick och stramare hud utan kirurgi, intensiv smärta eller lång återhämtningstid.

 

Hur går behandlingen med Ultra V Plasma till?

Plasma pen behandlar det översta hudlagret med små plasmaimpulser från en elektrod, som genom sina små blixtrar effektivt stramar åt huden och för cellerna närmre varandra. Innan plasmabehandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Kliniska studier har påvisat att värme har en uppstramande effekt av huden. Ultra V Plasma behandlingen baseras på värme energi som penetrerar huden under kontrollerade former för att strama åt de aktuella området.

Behandlingsområden

Med Ultra V Plasma är det möjligt att behandla ett stort antal områden. De vanligaste indikationsområdena för behandling av Ultra V Plasma inkluderar:

  • Överläpp

  • Nasolabialveck

  • Oönskad lös hud kring ögon

  • Hängande ögonlock

  • Påsar under ögon

  • Kråksparkar och rynkor runt ögon

  • Hudförändringar / milier

 

 

 

 

Finns det några biverkningar?

Omedelbart efter behandling av ögonlock eller det område som görs så kan en viss svullnad uppstå som går över inom ett par dagar. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. Små prickar till skorpor i ca 1 vecka. Viktigt att inte pilla inte på dessa. Viss rodnad som kan hålla i sig 4-6 veckor kan uppstå. För vissa kan det ta lite längre tid. Huden bör inte utsättas för direkt solljus under 2 månader efter behandling pg.a att man kan dra åt sig pigment och det kan skapa mörka fläckar, så kallad hyperpigmentering. Man får använda solglasögon.

 

Vilka resultat kan förväntas?

Omedelbart efter Ultra V Plasma behandling ses en tydlig förbättring. Maximal effekt kommer därefter successivt och full effekt väntas efter cirka två månader. Resultatet med att lyfta hängande ögonlock med plasmatekninken är jämförbart med kirurgiska metoden ögonlocksplastik.

Resultatet är permanent men det går att upprepa behandlingen om ytterligare resultat önskas. Även om huduppstramningen som uppnås är permanent, fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.

Vi använder kakor!

För att förbättra din upplevelse när du använder våra webbplatser och webbtjänster – använder vi cookies, web beacons och liknande tekniker. Här kan du läsa om vilka olika typer av cookies det finns och hur vi använder dem.