Mommy Makeover

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Mommy Makeover

Behandlingar > Mommy Makeover

Mommy Makeover

Efter en genomgången graviditet med efterföljande amning upplever många kvinnor att kroppen har förändrats och att det är svårt att genom endast träning och god kosthållning återfå en kropp som man känner sig bekväm med. Kroppens förmåga att återhämta sig varierar dock från person till person och i många fall lämnas kroppen med bestående förändringar på till exempel buk, bröst och rumpa, något som kan påverka självkänslan hos den enskilda individen.

Som namnet antyder är Mommy Makeover en operation som kan hjälpa till att återställa kvinnans kropp till hur den var innan graviditeten eller som patienten själv vill. Strategin är att kombinera flera behandlingar som till exempel buk- och/eller bröstoperationer med fettsugning. Fördelarna med detta upplägg är att behandlingsplanen kan skräddarsys utifrån individuella behov och lämpliga metoder kombineras och utföras samtidigt. Vilka behandlingar som passar dig går vi igenom tillsammans på en konsultation. Våra kirurger använder moderna metoder för att undvika obehag och förebygga en snabb återhämtningstid.

https://erklinik.se/mommy-makeover/

Bröstlyft

Särskilt efter graviditet, amning eller viktfluktuationer är bröstet föremål för stora förändringar och överflödig hud kan uppstå. Det kan kännas tråkigt då bysten för många är central när det gäller både kvinnlighet och sexualitet. Om man känner sig missnöjd med sina bröst efter graviditet så är bröstlyft ett utmärkt alternativ för att åter ge dem ett yngre och fylligare utseende.

Tillvägagångssättet kan variera under ett bröstlyft, och det avgörs utifrån individens anatomi. Oftast innebär det att kirurgen behöver avlägsna överflödig hud, vilket leder till att brösten lyfts. Ibland behöver bröstvårtan omplaceras för ett yppigare utseende, och det görs genom ett snitt vid det berörda området.

För att resultatet av bröstlyft ska hålla sig allra finast och hälsosammast, så bör patienten vara klar med graviditeter och inte heller planerar att gå ner väldigt mycket i vikt. Som nybliven mamma, bör man vänta i sex månader eller tills man slutat amma innan genomgång av ett bröstlyft. För kvinna över 40 års ålder gör även en mammografi innan bröstlyftet.

För mer info om bröstlyft, läs här.

Bröstförstoring

Bröstförstoring med implantat är ett sätt att återställa bröstvolymen och anpassa formen och storleken efter eget tycke. Tack vare högkvalitativa bröstimplantat och moderna metoder kan läkare forma brösten efter de flesta önskemål.

Inför varje bröstförstoringsoperation sker en individuell konsultation där specialisten förklarar operationen. Patientens behov och fysiska förutsättningar står i förgrunden. Om kvinnan efter konsultationen bestämmer sig för att opereras kommer ytterligare tider där bröstet ska mätas, implantat prövas och operationen diskuteras i detalj.

För mer info om bröstförstoring, klicka här.

Bukplastik

Bukplastik är ett kirurgisk ingrepp som hjälper till att strama upp mammamagen och ta bort överflödig hud. Det leder även till att stora delar av bristningar efter graviditet försvinner eller bleknar, och din nyvunna tighta mage hamnar istället i fokus. Bukplastik kan dessutom återställa abdominala muskelseparationer efter förlossning på ett säkert och effektivt sätt.

Resultatet av operationen är en plattare mage utan lös hud, mindre synliga stretchmarks efter graviditet och en smalare midja.

För mer info om bukplastik, klicka här.

Fettsugning

Bukplastik kan kombineras med fettsugning för ett ännu bättre och mer garanterat resultat. Fettsugning av valkar och hängande hud på mage är särskilt populärt då det helt och hållet tar bort utbuktningar på sidorna av midjan.

ER Klinik använder metoden liposculpture med PAK tekniq (power assisted liposuction ) som sker oftast i lokalbedövning för små områden som hakan eller armar. Stora områden som magen höfter och rygg görs i narkos och tar upp till ett par timmar.

För mer info om fettsugning, klicka här.Operationstid: Ca 3 timmar

Läkningskontroll: 2 veckor

Bedövning: Narkos

Slutkontroll: 3 månader

Sjukskrivning: ca 2-4 veckor

Pris: från 130 000 kr

 

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.