Lårplastik

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Lårplastik

Behandlingar Lårplastik

Lårplastik

Vid naturligt åldrande eller viktnedgång så kan huden kring låren bli slapp och hängig. Besvären detta kan orsaka är individuella och en del får besvär med att huden på insidan av låren skaver mot varandra och många upplever att det inte är estetiskt tilltalande, oavsett lokalisation.

Lårplastik (lårlyft) är en procedur som innebär att överflödig hud och fett avlägsnas från antingen insidan eller utsidan av låren. Denna kroppskonturprocedur är ofta önskvärd efter betydande eller bariatrisk viktminskning eller hos individer för vilka bantning och träning inte har lyckats minska överflödig vävnad i deras övre lår. Fettsugning kan användas som ett komplement till rekontureringen av insidan av låret.

https://erklinik.se/larplastik/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kandidater för lårplastik kirurgi har:

  • Kroppsvikt som är relativt stabil
  • Överflödig vävnad längs det inre (mediala) låret och/eller det yttre låret
  • Inga medicinska tillstånd som kan försämra läkningen eller öka risken för operation
  • Positiv syn och realistiska mål för lårlplastik
  • Engagemang hälsosam livsstil med bra kost och kondition
 

Operation

Vid en lårplastik lägger våra kirurger ett snitt från ljumsken och ned på insidan av övre delen av låret eller bara på insidan av låret. Beroende på hudöverskottets omfattning utformas snittets storlek efter det. Ärren efter den här typen av plastikkirurgi kommer vara synliga, men vi gör vårt yttersta för att placera ärren så diskret som möjligt på både insidan och baksidan av benen. Ibland är det fördelaktigt att i samband med lårplastiken utföra en fettsugning i området. Vid en kombinerad lårplastik och fettsugning sprutas först en saltlösning in i fettvävnaden. Fettet sugs sedan ut med smala kanyler och huden stramas upp och dina lår får en smalare form.

Operationen utförs oftast under narkos och hela ingreppet tar mellan 2-3 timmar.

 

 

Återhämtning

Lårplastik räknas som en stor operation. Tung fysisk aktivitet och lyft bör undvikas i minst fyra veckor efter operationen. Det är dock viktigt att röra på sig redan dagen efter operationen. Återgång till arbetet kan ske efter 2 till 4 veckor. Intensiva aktiviteter bör undvikas i minst 4 till 6 veckor. Vi rekommenderar också att man inte kör några fordon under de första två veckorna efter ingreppet. Synliga blåmärken bör försvinna inom 2 veckor och svullnaden börjar försvinna inom 6 veckor. Svullnad kan dock vara i viss mån, i flera månader. För att undvika svullnad av benen rekommenderar vi vanligtvis att man bär kompressiva omslag på benen i ett par veckor efter operationen, både dag och natt. Dräneringsrör som håller så länge som 4 veckor kan behövas.

 

 

Resultat

Den jämnare snävare kontureringen som blir resultatet av en lårplastik syns nästan omedelbart, även om det först döljs av en viss svullnad och blåmärken. Patienten kan behöva bära ett kompressionsplagg i flera veckor efter ingreppet för att minimera svullnad och stödja vävnaderna när de läker.

Det kan dock ta flera månader innan de slutliga resultaten utvecklas fullt ut.

Efter en lårplastik förbättras hudkvaliteten både till utseende och känsla.

Vissa synliga ärr kommer att finnas kvar, men det övergripande resultatet är långvarigt, förutsatt att man håller en stabil vikt och allmän kondition.

 

 

Operationstid: Ca 2-3 timmar

Läkningskontroll: 2 veckor

Bedövning: Narkos

Slutkontroll: 3 månader

Sjukskrivning: ca 2-4 veckor

Pris: från 60 000 kr

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.