Läpplyft

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Läpplyft

Behandlingar >Läpplyft

Läpplyft

Läpplyft som även kallas för måsvingeoperation är ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att minska avståndet mellan columella (näsbasen) och vermilionkanten (röd överläppslinje). Detta avstånd tenderar att förlängas med åldern, även om det kan vara medfött långt även hos unga människor. Ett läpplyft får läppen att se fastare och fylligare ut. Dessutom kan ett överläppslyft resultera i ett mer balanserat och ungdomligt utseende då ansiktet återfår sin naturliga symmetri som annars kan ha gått förlorad till följd av åldersrelaterade hudförtöjningar och annat.

Vill man inte genomgå kirurgi är fillers mycket effektiva för att lägga till form och fyllighet till läpparna. Ett läpplyft är i allmänhet att föredra om näsfåran (den vertikala skåra som går mellan näsan och munnen) är särskilt långt eller om överläppen är minimal. Dessutom ger fillers tillfälliga resultat, medan ett kirurgiskt lyft är permanent.

 

 

 

 

Operationen

Läpplyft är ett enkelt och okomplicerat kirurgiskt ingrepp som kan göras ensamt, eller i kombination med andra ansiktsingrepp (näsplastik, ögonlocksplastik, ansiktslyft etc).

Proceduren börjar med hudmarkeringar på överläppen baserat på operationsplanen utformat med kirurgen. Därefter injiceras bedövande medicin i området som liknar ett tandingrepp. En tunn hudremsa skärs formad som en måsvinge ut från området under näsan och eventuell lätt blödning kontrolleras. Därefter sträcker man upp vävnaden och syr ihop med små stygn i näsans underkant. Snittet stängs sedan med många små suturer för att skapa ett så kosmetiskt resultat som möjligt.

Genom att huden ovanför överläppen förkortas och lyfts upp mot näsan lyfts mer läppröda, amourbåge och distinktion i överläppen fram.  Allt som blir kvar efter operationen är ett litet diskret ärr vid näsbasen. Efter proceduren hålls området täckt med antibiotisk salva och suturer tas bort med början flera dagar senare.

Ett läpplyft utförs vanligtvis under lokalbedövning och operationen pågår i cirka 30-60 minuter.

Återhämtning

Blödningar och infektioner kan inträffa. Ojämnheter kan man många gånger notera under hela läkningsfasen, men de brukar avklinga. Omedelbart efter proceduren kommer överläppen att vara öm och svullen i varierande grad. Svullnad blir vanligtvis värre under de första dagarna och kan i vissa fall vara dramatisk. Detta är en normal del av läkningen och inte farlig. Den värsta svullnaden och ev. blåmärken lägger sig vanligtvis efter 5-7 dagar. Motion och ansträngning bör undvikas under cirka 3-4 veckor. Den initiala läknings perioden är i allmänhet 2-4 veckor och slutresultatet kan ses efter ca 6 månader.

 

Operationstid: Ca 30-60 minuter

Läkningskontroll: vid behov

Bedövning: Lokalbedövning

Slutkontroll: 4-6 månader

Sjukskrivning: Ej nödvändigt

Pris: 24 000 kr

 

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.

Vi använder kakor!

För att förbättra din upplevelse när du använder våra webbplatser och webbtjänster – använder vi cookies, web beacons och liknande tekniker. Här kan du läsa om vilka olika typer av cookies det finns och hur vi använder dem.