Intim kirurgi

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Intim kirurgi

Behandlingar >Intim kirurgi

Intim kirurgi

På senare år har uppmärksamhet gällande intimkirurgi blivit allt vanligare och idag är detta ett relativt vanligt ingrepp som efterfrågas. Att kvinnor väljer att genomgå intimkirurgi kan vara rent estetiska eller funktionella. Efter en graviditet och förlossning eller sekundärt till naturligt åldrande kan bäckenbottenmuskulaturen töjts ut och blygdläpparna förstorats och detta leder till olika grad av obehag vid fysisk aktivitet eller i intima situationer.

https://erklinik.se/intim-kirurgi/

Till intimkirurgi hos kvinnor räknas vanligtvis fyra olika ingrepp:

  • Blygdläppsplastik
  • Försnävningsplastik av vagina
  • Klitorislyft
  • Fettsugning av venusberget

Det är vanligt att man är lite nervös före ett intimkirurgiskt ingrepp och det kan också kännas lite pinsamt eftersom det handlar om ett intimt område på kroppen. Som patient på ER Klinik kan du i lugn och ro diskutera dina besvär och önskemål av behandling och åtgärd med våra erfarna kirurger som är specialister på denna typ av behandling.

Operationen

De flesta intimkirurgiska ingreppen genomförs med lokalbedövning och du får åka hem samma dag. I vissa fall när narkos behöver användas, kan du få stanna över natten. Operationen tar oftast mindre än en timme.

 

Återhämtning

Efter en intimkirurgi får du räkna med en viss svullnad och ömhet. Detta är värst andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Under denna period är det av största vikt att du tar det lugnt.

Stygnen försvinner av sig själv och behöver således inte tas bort. Under läkningsfasen skall du avhålla dig från sexuella aktiviteter i sex veckor.Operationstid: Ca 1 timme

Läkningskontroll: –

Bedövning: Lokalbedövning

Slutkontroll: 6 månader

Sjukskrivning: från 1-7 dagar

Pris: från 28 000 kr

 

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.