Hudåtstramning

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Hudåtstramning

Behandlingar > Hudåtstramning

Hudåtstramning Renuvion J-Plasma

Överflödig hud kan vara ett problem för många människor, oavsett om det beror på viktminskning, att få barn eller bara dålig genetik. Det är inte alla som vill få huden bortskuren eller borttagen, vilket ofta resulterar i långa snitt och ärr. Den goda nyheten är att du inte bara behöver leva med slapp, slapp hud. Hudåtstramning betyder inte heller att du måste utstå smärtsam operation med långa återhämtningstider. Renuvion är ett mini invasiv kirurgiskt ingrepp för att strama åt huden.

Renuvion kan användas i en fristående procedur eller som komplement till en annan procedur som exempelvis fettsugning. Genom ingreppet stramar man upp och fräschar till huden utan behöva använda kirurgi och riskera ärr.

 

 

 

 

Behandlingen

Proceduren går till så att läkaren skapar en ingångspunkt under huden för att sedan placera
enheten precis under huden. När enheten väl är på plats släpper specialisten ut pro heliumgas
och radiofrekvens (RF) för att skapa en exakt ström av energi (plasma). Denna energi genererar tillräckligt med värme för att dra ihop huden samtidigt som överflödig heliumgas kyler behandlingsområdet. Denna kombination av energi drar ihop vävnaderna precis under huden, vilket stramar upp den.

 

 

 

 

 

 

Denna teknik kan vara användbar för följande områden:

  • Armlyft
  •  Maglyft
  •  Bröstlyft
  •  Rumplyft
  •  Lårlyft
  •  Ansiktslyft
 

Återhämtning och resultat

Återhämtningen från Revuvion kan variera en del beroende på storleken och antalet behandlade områden. För små områden som nacke/käklinjen bör återhämtningen vara relativt snabb. Det kommer att finnas några mindre blåmärken och svullnad omedelbart efter ingreppet, vilket bör försvinna under de kommande 3-5 dagarna efter ingreppet. Du kommer att bära kompression omedelbart efter proceduren som kommer att bäras hela tiden den första veckan, sedan bara på natten i totalt 2 veckor till. Kompressionen hjälper till att minska svullnad och blåmärken.

Efter operationen måste du avstå från all rigorös aktivitet under de första 2 veckorna. Att starta aktiviteter för tidigt efter operationen kan innebära risk för blödning. Du kan börja utföra lätt träning 2 veckor efter operationen och kan gradvis öka din aktivitet när du tolererar. Att fortsätta med en hälsosam kost och en aktiv livsstil efter ingreppet kommer att bidra till att ytterligare förbättra dina operationsresultat.

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.