Halslyft

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Halslyft

Behandlingar Halslyft

Halslyft

Med åldern mister huden sin spänst och elasticitet. Även underhudsfettet tunnas ut vilket bidrar till att det uppstår rynkor, linjer och påsar. Det kan göra att ansiktet och halsen upplevs hängiga. Ofta syns åldrandet tidigare i ansiktet än på någon annan kroppsdel vilket förklaras av att ansiktet är mer kontinuerligt utsatt för yttre faktorer.

Förutom kronologiska åldrandet, finns en rad övriga faktorer som kan bidra till hudens åldrande:

– Extensiv exponering för sol
– Rökning
– Genetiska faktorer
– Alkohol
– Kraftig och snabb viktnedgång
– Sjukdomstillstånd (bindvävssjukdomar, hormonella rubbningar)
– Läkemedel (kortisonpreparat mm)

https://erklinik.se/halslyft/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halslyft är ett kirurgiskt ingrepp som förbättrar synliga tecken på åldrande i käklinjen och hals. Halslyft kan behandla:

– Överflödigt fett och hudavslappning i nedre ansiktet som skapar käkar

– Överskott av fettavlagringar under hakan

– Lös halshud

– Muskelband i nacken, vilket skapade onormala konturer

Förlusten av ungdomliga konturer i ansikte och hals kan bero på en mängd olika faktorer, inklusive ärftlighet, gravitation, miljöförhållanden och stress.

 

Vissa människor känner att de inte är redo för en fullständig ansiktslyft eftersom det övre ansiktet fortfarande är tilltalande. Däremot kan många patienter notera slapp hud under hakan eller sk “kalkonhals”. När halsområdet inte matchar det övre ansiktsutseendet kan halslyft vara en bra lösning. Med ett halslyft återfår du balans i ansiktet och ett mer ungdomligt utseende.

Om man är ute efter att förbättra utseendet runt halsen utan kirurgi kan vi erbjuda nedan alternativ:

 

Operation

Det finns olika tillvägagångssätt för ett halslyft. Tekniken som används beror på patientens anatomi, hudens elasticitet och hur mycket platysmamuskeln – som är ett stort ”ark” av vävnad som löper från underkäken till nyckelbenen – kommer att behöva dras åt. Proceduren tar vanligtvis mellan två till fyra timmar att slutföra.

Halslyft utförs vanligtvis som ett polikliniskt ingrepp under generell anestesi eller intravenös sedering. Kirurgen gör ett litet snitt bakom varje öra, och beroende a patientens behov kan det också göras ett tredje litet snitt under hakan. Genom dessa snitt kommer kirurgen att dra åt nackmusklerna och/eller underliggande vävnader och ta bort överflödig, slapp hud för att återställa ett mjukare, fastare och mer ungdomligt utseende.

Om halslyftet utförs med fettsugning görs vanligtvis ett kort snitt under hakan. Därifrån kommer vår läkare noggrant skulptera området och förbättra definitionen av käklinjen genom att ta bort överflödigt fett.

Den återstående huden draperas sedan försiktigt över muskeln och sys på plats. Inget snitt görs i ansiktet, så det finns ingen risk för synliga ärrbildningar i ansiktet.

 

Återhämtning

De flesta som genomgått halsyft kommer att märka att smärta, svullnad och blåmärken går över inom två veckor, och de nya konturerna av halsen kommer att börja synas. Det kan ta upp till tre månader innan svullnaden helt går ner.

Som vid all kirurgi finns risk för infektioner och dålig sårläkning men det är ovanligt vid ansiktskirurgi. Vid fettsugning av haka och hals kan man få en övergående
påverkan av nerven som drar ner mungipan vilket kan resultera i ett snett leende.

Det är viktigt att undvika att lyfta tunga föremål under de första veckorna. Man bör räkna med att vara hemma från arbetet i ca två veckor.

 

Resultat

Patienten får en tydligare käklinje och ungdomligare inramning för ansiktet. Halslyft håller i mellan 10 och 15 år, om patienten håller god hälsa.

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.