Fettsugning kropp

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Fettsugning kropp

Behandlingar > Fettsugning kropp

Fettsugning

Människokroppens fettceller omsätts ca 10% per år men antalet fettceller är relativt stabilt hela livet. Vid viktförändringar ändras inte själva antalet fettceller utan i huvudsak fettcellernas storlek och innehåll. Vid en fettsugning avlägsnar kirurgen fettceller och antalet minskar därmed i det opererade området. Förutsatt att patienten är relativt viktstabil så innebär fettsugningen således ett bestående resultat. Fettsugning, oavsett vilken metod som används är en kroppsskulpterande operation som kräver lång erfarenhet, stort kirurgiskt tålamod och noggrannhet, och en samsyn mellan kirurgen och patienten för att optimera resultatet och minimera riskerna för missnöje och besvär.

https://erklinik.se/fettsugning-kropp/

Fettsugning är ett effektivt och säkert sätt att komma åt och avlägsna oönskat fett på kroppen. Storleken på kroppens fettceller styrs av vår förändring i vikt. När man lokalt avlägsnar fettceller med en fettsugning minskar därmed antalet celler och de återbildas heller inte i senare skede. Vissa delar av kroppen kan ha fettdepåer som svarar dåligt på diet och/eller träning och då blir det svårt när viktnedgång är målet.
Vi på ER Klinik har mycket stor erfarenhet av fettsugning med några av Europas duktigaste operatörer. Vi skräddarsyr behandlingen och de senaste teknikerna för ditt individuella behov och dina önskemål för att uppnå bästa möjliga resultat.

Smartlipo fettsugning

Smartlipo har kommit att bli synonymt med laserassisterad fettsugning och är ett plastikkirurgiskt ingrepp där fett avlägsnas från lokala fettansamlingar på kroppen. Smartlipo är en utmärkt metod att behandla alla delar av kroppen som har små områden med envis fett.

Vi behandlar patienter i alla åldrar och kön som vill förbättra sitt utseende inom nedan kroppsdelar:

 • Buk

 • Armar

 • Rygg

 • Bilringar (Kärlekshandtag)

 • Byst regionen

 • Haka

 • Käke

 • Manligt bröst

 • Nacke

 • Knän

 • Sidor

 • Lår (inre och yttre)

De bästa kandidaterna för denna metod är kvinnor och män som inte är märkbart överviktiga men som har samlat på sig fettavlagringar som kärlekshandtag, sladdriga överarmar, överskott av ansiktsfett eller fett på underkroppen. För patienter som har en något större volym av envis fett kan traditionell fettsugning vara mer lämplig. Vi kommer att avgöra om patienten är en bra kandidat för Smartlipo vid en konsultation med en av kirurger.

Fördelar med Smart Lipo:

  • Minimala blåmärken och inga stygn

  • Lite eller ingen driftstopp

  • Ingen narkos

  • Perfekt för hela kroppen inklusive mindre områden med koncentrerat fett. Såsom mage, höfter, rygg, ben, lår, knän, armar, haka och nacke

  • Resultat kan ses efter en enda behandling. Resultaten kommer att fortsätta att förbättras under månaderna efter proceduren

Operation

Via Smartlipons tunna laserfiber, som förts in via ett minimalt millimeterstort hudsnitt, alstras ett laserljus som smälter underhudsfettet, etsar av blodkärlen (så att blödningar minimeras) och indirekt värmer upp huden till ca 48-50 grader, vilket stimulerar hudens sammandragande förmåga. Ett flertal vetenskapliga studier har bekräftat denna hudsammandragande effekt av Smart Lipo.

Denna laser har tre specifika våglängder som gör det möjligt för våra expertkirurger att både smälta överflödigt fett, skulptera utrymmet mellan muskeln och huden under proceduren. Laserfettsugning främjar kollagenproduktionen efter fettcellsborttagningsproceduren för att ge bättre slutresultat.

I genomsnitt kommer proceduren att ta en och en halv till tre timmar, beroende på storleken på de områden som ska behandlas. Smartlipo går även att framgångsrikt kombinera med en rad övriga metoder, för att maximera resultatet och säkerheten för patienten.

Återhämtning

Återhämtningen efter Smartlipo är vanligtvis snabbare och mindre obekväm än återhämtningen efter traditionell fettsugning. Smartlipo är ett minimalt invasivt kirurgiskt ingrepp, därför kommer det att finnas en viss svullnad och lite ömhet efter behandlingen. Vidare kan patienter ha en viss vätska läcka ut från snittställena under 24 timmar efter proceduren. Våra kirurger kräver att patienter bär kompressionsplagg under de första 3 veckorna för att minimera svullnad och för att hjälpa vävnaden att anpassa sig till sin nya form.

De flesta patienter kommer vanligtvis att må bra nog att återgå till arbetet två till tre dagar efter ingreppet. Dock bör ansträngande träning och tunga lyft undvikas den första veckan. Normala aktiviteter kan återupptas gradvis.

Resultat

Med Smartlipo kan patienter få en mer långvarig resultat. När fettcellerna väl har tagits bort kommer de inte tillbaka till samma område. Det är dock viktigt att upprätthålla en hälsosam kost och träning för att förhindra tillväxten av fettceller i andra delar av kroppen.

 

Operationstid: Från 1 timme beroende på område

Läkningskontroll: –

Bedövning: Lokalbedövning

Slutkontroll: 6 månader

Sjukskrivning: från 1-7 dagar

Pris: från 25 000 kr

 

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.