Fettsugning haka

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Fettsugning haka

Behandlingar > Fettsugning haka

Fettsugning haka

Envis fett i olika delar av kroppen är ett vanligt estetiskt bekymmer bland män och kvinnor. När fett byggs upp under hakan kallas det dubbelhaka. En dubbelhaka kan bero på en mängd olika orsaker, inklusive ärftliga faktorer, vikt, anatomi och luftvägspositionering.

Fettsugning är ett effektivt och säkert sätt att komma åt och avlägsna oönskat fett på kroppen. När man lokalt avlägsnar fettceller med en fettsugning minskar därmed antalet celler och de återbildas heller inte i senare skede.

Vi på ER Klinik har mycket stor erfarenhet av fettsugning med några av Europas duktigaste operatörer. Vi skräddarsyr behandlingen och de senaste teknikerna för patientens individuella behov och önskemål för att uppnå bästa möjliga resultat.

https://erklinik.se/fettsugning-haka/

 

 

 

 

Smartlipo fettsugning haka

Smartlipo laserassisterad fettsugning är en säker och effektiv metod för att ta bort fett från en dubbelhaka, konturera nacken och käklinjen och strama upp nackhuden med minimal återhämtning. Även om traditionell fettsugning kan ta bort oönskat fett under hakan, kräver det generell anestesi, långa snitt under öronen och i hakan, och även i munnen, samt lång återhämtningstid. Det gör att många tvekar att lägga sig under kniven. Denna minimalt invasiva laserassisterade procedur kan utföras med lokalbedövning, kommer med lite smärta och stillestånd och ger utmärkta resultat för rätt kandidat.

Bra kandidater för SmartLipo™ är män och kvinnor som har oönskade fettfickor i olika delar av kroppen som inte svarar på en hälsosam kost och träning. Det är viktigt att dessa patienter är vid god allmän hälsa. Det bästa sättet att ta reda på om man är en bra kandidat för SmartLipo™ är rät är att boka en konsultation med en utav våra specialister.

 

Behandling

Via Smartlipons tunna laserfiber, som förts in via ett minimalt millimeterstort hudsnitt, alstras ett laserljus som smälter underhudsfettet, etsar av blodkärlen (så att blödningar minimeras) och indirekt värmer upp huden till ca 48-50 grader, vilket stimulerar hudens sammandragande förmåga. Ett flertal vetenskapliga studier har bekräftat denna hudsammandragande effekt av Smart Lipo.

Denna laser har tre specifika våglängder som gör det möjligt för våra expertkirurger att både smälta överflödigt fett, skulptera utrymmet mellan muskeln och huden under proceduren. Laserfettsugning främjar kollagenproduktionen efter fettcellsborttagningsproceduren för att ge bättre slutresultat.

I genomsnitt kommer denna procedur att ta cirka en timme.

 

Återhämtning

Återhämtningen efter Smartlipo är vanligtvis snabbare och mindre obekväm än återhämtningen efter traditionell fettsugning. Smartlipo är ett minimalt invasivt kirurgiskt ingrepp, därför kommer det att finnas en viss svullnad och lite ömhet efter behandlingen. Vidare kan patienter ha en viss vätska läcka ut från snittställena under 24 timmar efter proceduren. Våra kirurger kräver att patienter bär kompressionsplagg under de första 3 veckorna för att minimera svullnad och för att hjälpa vävnaden att anpassa sig till sin nya form.

De flesta patienter kommer vanligtvis att må bra nog att återgå till arbetet två till tre dagar efter ingreppet. Dock bör ansträngande träning och tunga lyft undvikas den första veckan. Normala aktiviteter kan återupptas gradvis.

 

Resultat

Med Smartlipo kan patienter få en mer långvarig resultat. När fettcellerna väl har tagits bort kommer de inte tillbaka till samma område. Det är dock viktigt att upprätthålla en hälsosam kost och träning för att förhindra tillväxten av fettceller i andra delar av kroppen.