Bröstlyft

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Bröstlyft

Behandlingar > Bröstlyft

Bröstlyft

Bröstlyft är för dig som upplever att du har hängande eller uttöjd byst. Att ha hängande eller uttöjd byst kan ge värk i rygg, axlar, nacke och kännas tung. Det kan upplevas som att bysten är i vägen i vardagen eller när man tränar. Bröstlyft är även för dig som är nöjd med storleken på dina bröst men upplever att formen har förändrats efter att du skaffat barn eller bara blivit äldre. Särskilt efter graviditet, amning eller viktfluktuationer är bröstet föremål för stora förändringar och överflödig hud kan uppstå. Tyvärr minskar elasticiteten i huden och även bindväven med åldern och bröstet tappar sin fasthet. För detaljerad och individuell information vid bröstlyft står vi till ditt förfogande vid en personlig konsultation.

Operationen

Bröstoperationen tar cirka 2 timmar att genomföra och ger ett permanent resultat, förutsatt att din vikt inte ökar radikalt. En operation i syfte att lyfta din byst är ett plastikkirurgiskt ingrepp som rekommenderas alla kvinnor som passerat 18 år och motiveras hos oss av både medicinska och kosmetiska skäl.

Både bröstlyft (mastopexi) och bröstreduktion (mammareduktion) utförs med i stort sett identiska snitt, där bröstlyft i första hand tar bort överflödig hud och bröstförminskningsvävnad och fett. Med ett bröstlyft kan även asymmetrier i brösten korrigeras och bröstkörtlarna kan flyttas på ett sådant sätt att harmoniska bröst skapas.

Enklare bröstlyft kan operereras under lokalbedövning medand bröstlyft med exempelvis implantat kommer att opereras under narkos. Erforderliga undersökningar ska göras och bedövningen diskuteras med narkosläkaren senast dagen innan din tid. Klinikvistelsen är 2-4 timmar. Det är tillåtet att gå upp direkt efter operationen, duscha efter första bandagebytet andra dagen.

Komplikationer

Utöver de allmänna riskerna med varje operation, såsom blödning, infektion eller irriterande ärrbildning, kan bröstlyft i vissa fall (2-10%) leda till en irriterande minskning av bröstvårtans känsla.

Hur fungerar bröstlyftet?

Innan operationen påbörjas mäter kirurgen operationsområdet och markerar noggrant snittet. Vid ett bröstlyft skjuts bröstvårtan upp och görs ett vertikalt snitt som eventuellt slutar i ett litet L. För att spänna brösten omformas brösthuden och överflödig hudvävnad avlägsnas. Beroende av utgångsläget ger en inre behå, bildad av muskelfascin, mer dimensionell stabilitet.

Uppstramningen kan även kombineras med en autolog fetttransplantation för att uppnå mer fyllighet.

De som uppfattar sina bröst som tunna och platta rekommenderar vi ett bröstlyft i kombination med bröstförstoring, antingen med filler, fett eller implantat.

Efter ingreppet kommer du att förses med en speciell stödbehå som du ska bära i sex veckor. Fysisk vila krävs i minst 2 veckor. Resultatet av operationen är permanent, men det hindrar inte brösthuden från att hänga igen som en del av normalt åldrande.

Resultat efter bröstlyft

Resultaten av din bröstlyftsoperation är omedelbart synliga. Med tiden kommer svullnad att avta och ärren kommer att blekna. De slutliga resultaten av ditt bröstlyft kommer att visas under de närmaste månaderna när bröstform och position fortsätter att sätta sig. Kom ihåg att brösten form påverkas ytterligare av åldrande och vikt pendlande. Det är avgörande att du inte går upp i vikt när resultatet utvärderas.

 

Operationstid: Ca 2 timmar

Läkningskontroll: 2 veckor

Bedövning: Narkos

Slutkontroll: 3 månader

Sjukskrivning: ca 1-3 veckor

Pris: från 55 000 kr

 

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.