Bröstförstoring

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Bröstförstoring

Behandlingar > Bröstförstoring

Bröstförstoring

Bröstförstoring är för dig som vill förändra dina brösts form och storlek. Vissa kvinnor upplever att deras bröst förlorar fasthet, spänst och volym under åren vilken kan återskapas med en förstoring. Volymen och elasticiteten hos det kvinnliga bröstet kan förändras som ett resultat av viktfluktuationer, graviditet, hormonella influenser eller åldrandeprocessen. En bröstförstoring kan även göras för att rekonstruera bröst efter cancerkirurgi eller för att korrigera medfödda missbildningar. Bröstförstoring med implantat är ett sätt att återställa bröstvolymen och anpassa formen och storleken efter eget tycke. Tack vare högkvalitativa bröstimplantat och moderna metoder kan läkare forma brösten efter de flesta önskemål.

 

Inför en operationen

Inför varje bröstförstoringsoperation sker en individuell konsultation där specialisten förklarar operationen. Patientens behov och fysiska förutsättningar står i förgrunden. Om kvinnan efter konsultationen bestämmer sig för att opereras kommer ytterligare tider där bröstet ska mätas, implantat prövas och operationen diskuteras i detalj. Dessutom förs även anestesidiskussionen.

Beroende på implantatets storlek och bröstets beskaffenhet kommer läkaren att bestämma lämplig snittteknik och implantatposition efter en fullständig sjukdomshistoria, eftersom det finns tre olika alternativ att välja mellan.

Möjliga snittekniker för bröstförstoring

  • Underbystveck
  • Armhåla
  • Areola

Möjliga placeringar för implantatet

Sub glandulär placering: det är här implantatet ligger mellan bröstkörteln och bröstmuskeln

Submuskulär plats: implantatet placeras under bröstmuskeln

Dual Plane Technique (subpectoral): Implantatets placering delvis under bröstmuskeln

 

Operationen

Själva operationen tar cirka en timme och utförs under narkos. Vid bröstkirurgi placeras implantaten vanligtvis genom ett litet snitt i submammary vecket och under bröstmuskeln. Genom att placera implantaten under muskeln blir implantaten mindre taktila och synliga och ett naturligt droppformat bröst erhålls.

 

Komplikationer

Komplikationer är sällsynta, men de förekommer. Den vanligaste risken vid bröstförstoring är kapselbildning och sammandragningar av ärrvävnad. Det kan bildas en hård och tjock kapsel av bindvävnad/ärrvävnad runt silikonprotesen (kapselkontraktur). Bildningen av ärrvävnad är en naturlig reaktion mot främmande kroppar som kroppens immunförsvar sätter igång.

Läckage och spricka i protesen kan förekomma. I mycket sällsynta fall kan det uppstå infektion och blödningar runt silikonprotesen. Om infektion runt implantatet inträffar måste implantatet avlägsnas och sättas in vid ett senare tillfälle när infektionen har gått över.

En bröstförstoring ska inte påverka amningen. Implantatet läggs under muskeln och bröstkörteln. Vid bröstlyft eller bröstförminskning kan däremot känsel och amningsförmåga påverkas.

Komplikationer vid implantat minskas avsevärt med en kombination av rätt kirurg, rätt implantat, rätt kirurgiska tekniker och rätt kirurgisk vård. Bröstförstoring är den vanligaste estetiska operationen i Sverige. I takt med att antalet bröstförstoringar ökar, ökar även kunskapen och med den blir resultaten allt bättre och risken för komplikationer mindre.

 

Att välja rätt implantat

 

Utöver den klassiska runda formen väljer allt fler patienter anatomiska bröstimplantat, med vilka ett mer naturligt resultat kan uppnås vid bröstkirurgi.

Bröstimplantaten som används på ER Klinik är högkvalitativa märkesprodukter från ledande tillverkare. Dessa silikongele implantat av den senaste generationen med livstidsgaranti består av en sammanhållen (tvärbunden) silikongele, som förhindrar att materialet läcker även om implantatet är skadat.

Boka tid för en icke-bindande kirurgisk konsultation och låt våra erfarna specialister ge dig råd. I denna konsultation förklarar läkaren proceduren i allmänhet och proceduren, metoderna och riskerna i synnerhet. I denna individuella inledande konsultation har du möjlighet att förtydliga frågor, inhämta personuppgifter och lära känna din specialist inom plastik- och estetisk kirurgi.

Om du bestämmer dig för att göra en bröstförstoring efter din första konsultation får du ett urval av olika implantatformer och storlekar i det efterföljande mättillfället. Tillsammans med din kirurg bestämmer du form, storlek, bredd och bas samt ytterligare optimeringsalternativ.

 

Bröstförstoring med Motiva implantat

Motiva-implantat representerar en ny generation av silikonbröstimplantat.

Specifika fördelar med Motiva implantat inkluderar:

Hög bärkomfort

  • Särskilt fin yta
  • Naturligt resultat oavsett implantatets form
  • Låg risk för rotation på grund av en integrerad fixering
  • Omfattande utbud av storlekar (upp till 1040cc)
  • Mycket små snittärr

Våra specialister inom plastik- och estetisk kirurgi ger dig gärna råd vid en personlig konsultation om ytterligare fördelar med Motiva implantat och klargör med dig om bröstförstoring med denna speciella typ av implantat passar dig.

 

Motiva JOY® och Ergonomix2®

JOY™ är ett allt-i-ett-program som ger kvinnor en förstklassig bröstförstoringsupplevelse. Den innehåller den senaste Motiva®-implantattekniken genom Ergonomix2®, ett minimalt snitt och stöd för din resa genom deras interaktiva digitala verktyg. Den nya bröstförstoringsupplevelsen med Motiva Joy-implantat erbjuder ökad säkerhet, ökad mjukhet och rörelse, den senaste implantatteknologin, minimalt med ärrbildning.

Ergonomix2® är gjord med den senaste tekniken och syftar till att likna naturliga bröstvävnadsrörelser, med den senaste gelteknologin för att ge ett naturligt utseende och känsla. Ergonomix2® är speciellt designad för att följa dina rörelser.

JOY inkluderar Motiva Woman’s Choice Program™. Detta första program i sitt slag tillåter kvinnor under vissa villkor, att få ekonomiskt stöd motsvarande 1500 EUR om de väljer att få sina implantat borttagna. Förutom Woman’s Choice-programmet inkluderar JOY också en unik trygghetsgaranti.

 

Efter bröstförstoring

Efter ingreppet är det viktigt att bär du en stödjande behå dygnet runt i cirka 6 veckor. Undvik att lyfta tungt under den här perioden. Sjukskrivningsperioden är ungefär två till tre veckor, oftast mindre om du har ett kontorsarbete. Undvik att sola ärren under de första sex månaderna. Motion och lätt träning kan vara bra, men man bör undvika aerobics, kontaktidrotter och tyngre fysiska aktiviteter under läkningsfasen.

 

Resultat

Du kan börja se resultat redan efter 3 veckor men slutresultat börjar synas efter 3 – 12 månader.

 

Operationstid: Ca 1,5 timme

Läkningskontroll: 2 veckor

Bedövning: Narkos

Slutkontroll: 3 månader

Sjukskrivning: ca 2-4 veckor

Pris: från 38 000 kr

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.