Bichectomi

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Bichectomi

Behandlingar > Bichectomi

Bichectomi

Bichectomi, eller Buccal Fat Pad Removal, är en behandlingsmetod för att skapa skarpare konturer i ansiktet. Ingreppet är ett kirurgiskt ingrepp där fettet mellan käk- och kindben tas bort för att skapa en mer skulpterad ansiktsform samt definierade kindben.

https://erklinik.se/bichectomi/

Några av de viktigaste fördelarna är:

  • Förbättrad ansiktskonturering

  • Föryngrad, harmonisk ansiktsform

  • Inga ärrbildningar

  • Subtila förändringar

  • Snabb återhämtning

Den ideala kandidaten:

  • är i åldern mellan mitten av 20-40-årsåldern.

  • vill bli av med svullna eller knubbiga kinder.

  • vill uppnå ett mer skulpterat utseende.

  • bibehåller en stabil, hälsosam vikt

Vid en konsultation granskas patientens sjukdomshistoria och anatomin på kinderna bedöms för att avgöra om patienten är en kandidat för denna procedur. För patienter som går vidare utvecklas realistiska mål och en behandlingsplan som är speciellt anpassad för individen.

 

Operation

Buccal fettborttagning är en relativt enkel operation som tar mellan 30 till 60 minuter beroende på det individuella fallet. Ingreppet kan utföras antingen med lokal eller full bedövning. Plastikkirurgen skapar ett litet snitt inuti munnen (mellan tandköttet och kinden) för att försiktigt avlägsna ”fettkuddarna” (buccal fat pads). När den lilla öppningen väl är gjord lägger kirurgen ett milt tryck på kinden och knuffar mjukt fettkudden genom snittet. Efter att fettkuddarna framgångsrikt har extraherats syr kirurgen snitten med lösbara stygn och rensar patienten för återhämtning.Det ar viktigt att poängtera att fettdynorna aldrig tas bort helt då detta kan leda till håligheter i kinderna. Det är möjligt att kombinera denna operation med andra ansiktsbehandlingar såsom ansiktslyft, halslyft, ögonlocksplastik, näsplastik, läppförstoring och injektioner. Patienter som genomgår flera operationer kommer sannolikt att läggas under generell anestesi och kommer att kräva att någon tar hem dem efter operationen.

 

Återhämtning

Återhämtningen efter en buccal fettborttagning är enkel om man jämför med många andra kosmetiska ingrepp. Då ingreppet görs via insidan av munnen lämnas inga synliga ärr och de stygn som sys försvinner av sig själv. Vanligtvis tar det cirka tre veckor för munvävnaderna att återhämta sig från operationen. Svullnaden toppar vanligtvis den 3:e dagen och avtar sedan under de följande dagarna. Det kan dock kvarstå i upp till 6 veckor efter operationen. Även om de flesta patienter kan återgå till alla sina vanliga aktiviteter inom 5-7 dagar efter operationen. Efter operationen kommer patienterna att få ett speciellt munvatten för att förhindra infektion, samt instruktioner om hur man tar hand om snitten. Med tanke på placeringen av snitten bör patienterna hålla sig till en flytande diet under de första dagarna efter bichectomi och sedan gradvis gå från mjuk mat till en normal diet. Patienten ska undvika ansträngande träning och inte böja sig de första dagarna. Att sova i en förhöjd överkroppsposition kan också hjälpa till att kontrollera postoperativ svullnad och skydda snitten.

 

Resultat

Ingreppet är permanent och slutresultatet kan ta mellan 3-6 månader att synas. Efter borttagning av buckalt fett ser man en omedelbar förvandling, men svullnad kan skymma det slutliga resultatet. När svullnaden avtar kommer kinderna gradvis att formas till sina nya strukturer, och ansiktet kommer att se smalare och kantigare ut. Borttagning av buckalt fett lämnar inga ärr eftersom snitten görs i den inre kinden.

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.