Ansiktsimplantat

Läs mer om hur ER Klinik hjälper dig genomföra
behandlingen: Ansiktsimplantat

Behandlingar > Ansiktsmplantat

Ansiktsimplantat

Ansiktsimplantat används ofta för att förbättra ansiktskonturen och volymen hos patienter som vill ha mer framträdande kindben eller haka. Små implantat placeras kirurgiskt i de områden som behöver förstärkas för permanent förbättring av ansiktskonturen.

https://erklinik.se/ansiktsimplantat/

 

 

 

Kindimplantat eller kindförstoring

Kindimplantat, även ibland kallat kindförstoring, sätts in för att förstärka kindbenen eller för att göra kinderna fylligare. Liksom andra typer av plastikkirurgi, kan kindförstoring få ditt ansikte att se mer ungdomligt ut eller balansera dina ansiktsdrag, vilket gör att du känner dig mer attraktiv.

 

Oavsett varför du vill förstärka ditt utseende, är kindimplantatoperation ett gångbart alternativ som enkelt kan kombineras med andra kosmetiska ansiktsbehandlingar som pannlyft, näsplastik och ansiktslyft.

 

Det finns tre generella former för kindimplantat:

  • Malar – Dessa implantat placeras direkt på kindbenen, vilket ger högre projektion.
  • Submalar – Dessa implantat ger fylligare kinder, rundar ut ett magert eller nedsjunket utseende.
  • Kombinerat – Ett kombinerat implantat förstärker både kindbenen och kinderna.

 

Vissa implantat, som de som är gjorda av silikon, kan tas bort senare. Andra integreras med naturlig benvävnad och blir en del av kindstrukturen.

 

Du kan också välja ett injicerbart filler med ditt eget fett eller ett mjukdelsfyllmedel.

 

Operationen sker med lokalbedövning och tar ca 30 minuter. Efter operationen kommer det att finnas en viss svullnad och lindriga blåmärken. Ärrbildning är minimal med kindförstoring eftersom snitten görs inne i munnen eller det nedre ögonlocket.

 

Det är troligt att din plastikkirurg kommer att ge dig smärtstillande medicin under ett par dagar efter operationen. Du kommer förmodligen också behöva begränsa vissa aktiviteter under några veckor. Du kan vanligtvis återgå till jobbet och andra normala aktiviteter inom en vecka.

 

Hakimplantat eller hakförstoring

Hakimplantat eller hakförstoring är plastikkirurgi som utförs för att förbättra en persons profil. Precis som näsplastik, rekommenderas hakimplantat när en mer definierad haka skulle stödja patientens ansiktsbalans och harmoni.

 

En hakförstoring kan utföras på två olika sätt:

  • För en vikande eller ”svag” haka, sätts implantat av material som silikon eller Medpor in under huden för att få hakan att se mer framträdande ut. Detta kan också åstadkommas genom att flytta det faktiska benet framåt.
  • En alltför utsträckt haka reduceras genom att flytta benet bakåt, eller genom att raka en del av det. En annan del av denna procedur är fettsugning av överflödigt fett runt hakan och de nedre kindområdena. Fettsugning under hakan är en kompletterande procedur som kan kombineras med hakförstoring för att ytterligare förstärka den estetiska förändringen genom att ge en bättre käke och urringning.

 

En hakförstoring är en enkel operation som inte tar längre tid än 45 minuter och kan därför kombineras vanligtvis med näsplastik och ansiktslyft för att skapa balans i hela ansiktet. En annan fördel med hakförstoring är att förbättringen av utseendet är permanent till skillnad från fillers. Dessutom kan hakimplantat korrigera vissa av förändringarna som ses med tidigt åldrande av mjukvävnad och förbättra konturerna av halsen och käklinjen.

 

Efter operationen kan man förvänta sig en del svullnad och blåmärken. Att sova med högt huvud kan hjälpa till att minska svullnad. Dessa symtom kommer att minska inom de första två veckorna. Vi råder också våra patienter att undvika att sätta press på hakan under de första sex veckorna efter operationen för att undvika att snittet förvärras. Du kan vanligtvis återgå till jobbet och andra normala aktiviteter inom en vecka.

Hur bokar jag tid?

Hos ER Klinik skräddarsyr vi varje patients behandling och vi investerar tid för att förstå dina behov fullt ut. Boka en konsultation och träffa din plastikkirurg. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Utifrån ditt hälsostatus och dina önskemål diskuteras vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Plastikkirurgen med sin expertis och erfarenhet kommer att informera dig om vilka alternativ som finns för att åstadkomma det resultat du är ute efter och mer precist vilka områden som kan förbättras med operationen.

I samband med konsultationen får du all nödvändig information kring den behandling du valt och vi går igenom vad du behöver tänka på inför och efter din operation.